We gebruiken cookies op deze website. Door op deze website te surfen aanvaardt u ons cookiebeleid.

Ok

Bakerij

Elke dag het beste brood voor onklopbare prijzen

Notre savoir-faire boulangerie

Uw stokbrood, croissants en chocoladekoeken zijn goedkoper

  • Onze bakkers laten het stokbrood, de croissants en de chocoladekoeken rijzen in de ateliers van uw Intermarché
  • Al onze recepten komen uit Frankrijk
  • Onze chocoladekoeken en onze croissants zijn gemaakt met pure boter
  • Onze producten zijn nog verser want we bakken meermaals per dag

 

Een uniek en gevarieerd broodassortiment

  • Onze bakkers vervaardigen onze broodspecialiteiten ter plaatse
  • Onze bakkers worden voortdurend bijgeschoold
  • Een knowhow die aan al uw verlangens voldoet
Notre savoir-faire boulangerie
 

De knowhow van Intermarché

Elke dag het beste,,brood voor u

 

1. Alles begint in ons ‘molenbedrijf’, Les Moulins de Saint-Aubert

Het deeg

Het deeg

De vier bestanddelen van stokbrood - water, bloem, gist en zout – worden gekneed bij Les Moulins de Saint-Aubert, volgens een Frans geïnspireerd recept. De fabriek in het Franse departement Pas-de-Calais behoort tot de bakkerijpool van Agromousquetaires, een dochteronderneming van Intermarché.

Daarna wordt het deeg in vorm gebracht en afgekoeld, om dan in de koelvrachtwagen naar onze verkooppunten te gaan.

Les moulins de Saint-Aubert

Les Moulins de Saint-Aubert

De geschiedenis van ‘Les Moulins de Saint-Aubert’ begint in 1988 . De fabriek is gelegen in Béthune, in het departement Pas-de-Calais. Ze is opgebouwd rond drie productielijnen en stelt 63 mensen te werk op een site van 6000 m². Vanwaar haar naam? Deze dankt ze aan een bisschop die brood bakte voor zijn armste medemensen.

Les Moulins de Saint-Aubert is een bedrijf dat erkend is voor de kwaliteit van zijn producten , van bij de selectie van de grondstoffen tot de bereidingen. Het is trouwens gespecialiseerd in de productie van stokbrood.

2. En het verhaal gaat verder in de ateliers van uw Intermarché

Het rijzen

Stap 1 Het rijzen

Na aankomst in de winkel gaan de stokbroden naar de rijskast . De gist die in het deeg zit, maakt koolzuurgas aan, wat het aroma van het kruim van het stokbrood ontwikkelt, het deeg soepeler en elastischer maakt. Het vraagt zes uur tijd om het brood optimaal te doen rijzen!

het vormen

Stap 2 Het vormen

Zodra het gerezen is, komt het deeg in de deskundige handen van de bakker. Hij geeft het vorm volgens de wensen van de klanten: kroon, streng, spiraal … of klassiek stokbrood. Het assortiment broden van Intermarché is uniek en gevarieerd.
 

Het inkerven

Stap 3 Het inkerven

Dan maakt hij met een deegmes inkepingen in de bovenkant van het brood. Het is via deze openingen dat er tijdens het bakken waterdamp en CO2 zullen kunnen ontsnappen, zodat het brood goed kan opzwellen .

het bakken

Stap 4 Het bakken

Er wordt de hele dag door gebakken , wat u een vers en knapperig stokbrood garandeert op gelijk welk uur.

 

Broodopslag en recepten

1. Hoe brood bewaren ?

wij geven u graag enkele kneepjes

pak uw brood in

Pak uw brood in

Bewaar uw brood nooit in de vrije lucht, dan droogt het sneller uit. Pak uw brood in, in een papieren zak of in een handdoek .
Vermijd plastic, want dat maakt het brood weker en bevordert schimmelvorming, behalve als u het brood in de koelkast bewaart. Kies voor een niet te warme en ook niet te koude plek. De ideale temperatuur is tussen 14 en 18°.

Vries uw brood in

Vries uw brood in

Om uw brood langer te bewaren, vries het in een hermetische zak in.
Brood nodig? Ontdooi het dan enkele seconden in de microgolfoven, of beter nog is het natuurlijk te laten ontdooien.

snij het niet vooraf

Snij het niet vooraf

Als u gasten te eten hebt, snij het brood niet vooraf. Het vocht dat in uw brood zit, kan zich verspreiden en uw stokbrood sneller doen uitdrogen .
Is uw brood wat droog, maak dan de korst nat en steek het enkele minuten in de oven! Het zal weer lekker knapperig zijn.

2. Uw brood is te droog ?

als uw brood te droog is, gooi het daarom niet weg!
Maak er gewonnen brood van of geroosterde blokjes voor uw soepen en slaatjes bijvoorbeeld.

Gewonnen brood

Gewonnen brood

Dop de sneetjes oud brood in melk en daarna in geklutst ei en bak ze in de pan.
Bestrooi met witte of kandijsuiker.

Het recept
Broodkorstjes voor uw soepen en slaatjes

Broodkorstjes voor uw soepen en slaatjes

Laat het brood drogen in de oven nadat u het op smaak bracht met geplette knoflook, kruiden of tomatensaus

Het recept