We gebruiken cookies op deze website. Door op deze website te surfen aanvaardt u ons cookiebeleid.

Ok

Focus op 5 categorieën wijnen

Legende

Photo title

Varkens- en rundvlees

Photo title

Lamsvlees

Photo title

Fijne vleeswaren

Photo title

Vis

Photo title

Dessert

Photo title

Gevogelte en wit vlees

Photo title

Aperitief

Photo title

Kaas

Photo title

Hachette gids

Photo title

Exclusieve merken Intermarché

Photo title

De favoriet van onze specialisten

De
Drinkklare
wijnen, exclusief van Intermarché

Om heel zijn karakter, zijn verfijning en noblesse tot uiting te doen komen, moet een goede wijn de tijd nemen om te verouderen. Intermarché biedt een selectie wijnen aan van zelf oogstende producenten. Het zijn uitzonderlijke jaargangen, die op het kasteel werden gebotteld, in de kelder in optimale omstandigheden rijpten en nu rijp zijn om het beste van hun potentieel af te leveren. Het zijn buitengewone wijnen die klaar zijn om onmiddellijk te schenken, voor een ideaal proefmoment. Bovendien worden ze niet verhandeld via tussenpersonen, zodat uw Intermarché ze u voor de beste prijzen kan aanbieden. Afspraak in de winkel!

millesime
millesime
millesime
millesime

* Ons vakmanschap drink je met verstand.

De
bordeauxs

Het Bordeauxse wijngebied behoort door zijn geschiedenis en zijn edele afkomst tot de mooiste vitrines van de Franse wijn. Het is een streek van rijke tradities, befaamde wijnen en historische kastelen die de Bordeauxse druivensoorten wijnen van hoge kwaliteit doen opleveren, die tot de beste ter wereld behoren. Een blik op deze weelderige regio.

Met haar 119 000 ha, 8.000 domeinen en 60 benamingen vertegenwoordigt de Bordeaux-streek het grootste Franse AOC-wijngebied (gecontroleerde herkomstbenaming). De belangrijkste rode druivenvariëteiten van de regio zijn de merlot, de cabernet-sauvignon en de cabernet franc. De drie witte druivenrassen zijn de sémillon, de sauvignon en de muscadelle.

Het estuarium van de Gironde splitst de regio Bordeaux in twee grote oevers: de linkeroever en de rechteroever.

De linkeroever

De wijnen van de linkeroever zijn meestal corpulenter en dichter. Ze hebben de neiging om beter ouder te worden. De Garonne en de Dordogne bakenen vier subregio’s af:

Médoc:

Met zijn zachte winters en warme zomers trekt de Médoc partij van een gunstig klimaat voor de wijnbouw. De Médoc telt heel veel benamingen, die elke dag weer bijdragen tot de bekendheid van de streek. Haut-Médoc, Médoc, Saint-Estèphe, Pauillac, Saint-Julien, Listrac-Médoc, Moulis-en-Médoc en Margaux zijn de belangrijkste.

Graves:

Dit is de zuidelijkste streek van het Bordeaux-gebied. De warmere en vochtigere atmosferische omstandigheden doen de druiven vroeger rijpen. Hier onderscheiden zich drie AOC’s: de Graves, de Graves Supérieurs en Pessac-Léognan.

Entre-deux-mers:

Dit is de meest uitgestrekte AOC-wijnzone van Frankrijk. Met zijn bijzonder gevarieerde microklimaat en zijn oceanische zachtheid huisvest de regio zeer veel benamingen: Entre-deux-Mers, Premières Côtes de Bordeaux, Cadillac, Loupiac, Sainte-Croix-du-Mont, Sainte-Foy-Bordeaux, en ook Bordeaux-Haut-Benauge.

Sauternais:

De wijngaarden van Barsac en Sauternes vormen samen de Sauternais. De combinatie van de warmte en de vochtigheid van de Ciron, een kleine zijrivier van de Garonne, bevordert de ontwikkeling van een bacterie, de Botrytis cinerea. Deze grauwe schimmel vormt wat de edele rotting genoemd wordt, waar onder meer het druivenras sémillon zijn smaak aan dankt. Deze schimmel concentreert de suikers van de druif en geeft de wijnen van de Sauternais dat heel aparte aroma van gekonfijt fruit.

Médoc

Médoc

Cru Bourgeois
Château Vernous
2016

Rijk en fruitig

Saint Estèphe

Saint-Estèphe

Château Léo de Prades
2012

Zacht, houtig en fruitig

Margaux

Margaux

Les Gravières de Marsac
2014

Elegant, houtig en fruitig

Listrac Médoc

Listrac Médoc

Closerie de Seneilhan
Coureau & Coureau
2016

Gestructureerd, evenwichtig en fruitig

Graves

Graves

Château de Respide
La croix Bonnet
2016

Rond en evenwichtig

Haut-Médoc

Haut-Médoc

Château du Cartillon
2014

Evenwichtig, fruitig en elegant

Haut Médoc

Haut-Médoc

Château Cantegric
2016

Rond, fruitig en evenwichtig

Rechteroever

De wijnen van de rechteroever zijn over het algemeen zachter en minder zuur. In tegenstelling tot de linkeroever die uit de belangrijkste Médoc-benamingen bestaat, is op de rechteroever de merlot heer en meester. Hier komt de soort het best tot haar recht. De ‘rechteroever’ omvat drie grote wijnbouwregio’s:

  • De Libournais met Pomerol, Saint-Émilion, Satellites de Saint-Émilion, Lalande de Pomerol, Fronsac en Canon-Fronsac.

  • De Castillon en de Côtes de Francs die de Bordeaux-streek in het oosten afbakenen.

  • De Bourgeais en de Blayais.

Onze selectie:

Saint Emilion

Saint-Emilion Grand cru

Château La Fagnouse
Quintessence
2014

Gestructureerd en fruitig

Saint Emilion

Saint-Emilion Grand Cru

Château Jacques Blanc
2015

Evenwichtig en soepel

Blaye Côtes de Bordeaux

Blaye Côtes-de-Bordeaux

Château Bel Air
2016

Rond en evenwichtig

Côte de Bourg

Côtes de Bourg

Château Bois des Graves
2016

Rijk en kruidig

Pomerol

Lalande de Pomerol

Ambroisie de la Fleur
Chaigneau
2005

Elegant en fruitig

Castillon Côtes de bordeau

Castillon Côtes de Bordeaux

Château Rochers
Bellevue
Biodynamie
2015

Krachtig, houtig en fruitig

Of u nu een ervaren kenner of gewoon liefhebber bent, de kwaliteit en de verscheidenheid van de Bordeaux-wijnen zullen uw verwachtingen altijd inlossen.


* Ons vakmanschap drink je met verstand.

De Italiaanse wijnen

Van Sicilië tot Veneto, langs Toscane, Piemonte en Puglia … Italië is een gerenommeerd wijnland. 150 jaar geleden was dit een versnipperd gebied, waar elke regio een heel eigen identiteit en knowhow had. Deze historische stempel is nog altijd zeer merkbaar. Er zijn veel en erg verscheiden Italiaanse wijnen, met tal van oorspronkelijke herkomstbenamingen. Een blik op de belangrijkste vijf Italiaanse regio’s :

Piemonte

Piemonte is een vruchtbare streek van bergen en zon en de wijnen van dit gebied behoren tot de meest prestigieuze. De krachtige karakters van hun variëteiten zoals de nebbiolo of de barbera verlenen ze kruidige noten en een uitgesproken en sterke persoonlijkheid. Dat geldt onder meer voor onze Barbera Doc Casali del Barone, een hartendief in onze selectie, of voor onze Barolo DOC, met een krachtige afdronk en in een onovertroffen verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Piemonte

Piemonte

DOC Barbera
Casali del Barone
Rood
2016

Rond en evenwichtig

Barolo DOCG

Barolo DOCG

Casali del Barone
Rood
2013

Krachtig en kruidig

Sicilië

De Siciliaanse wijnranken zijn geografisch zeer goed gelegen en trekken partij van een uitzonderlijk klimaat dat ze in de wereld van de wijn een faam van kwaliteit geeft. Wij selecteerden voor u een Nero d’Avola, symbool van de regio. Zijn kleur is robijnrood met violette weerspiegelingen. Hij heeft een fruitig aroma met noten van morel en roos, voor een zeer geslaagd samenspel met wit en rood vlees en lichtjes gekruide kazen.

Nero D'avola

Nero d’Avola Sicilia DOC

Cantine Paolini
Rood

Rond en fruitig

Puglia

De primitivo en de negroamaro zijn de befaamdste druivensoorten van Puglia en bieden u wijnen die erg gewaardeerd worden voor hun rijke karakter en fruitige smaak. Wij stellen u de Primitivo Nero Marone voor, of de biologische Negroamaro Masso Antico. Hun fruitige smaak en ronde stijl passen wonderwel bij uw zuiderse gerechten, gebraad en sterke kazen.

IGT Negroamaro

IGT Negroamaro del Salento

Masso Antico
Rood
2017

Fruitig en krachtig

IGT Prmitivo di Salento

IGT Primitivo di Salento

Nero Marone
Rood
2017

Rond en fruitig

Toscane

De Noord-Italiaanse regio’s zijn de beroemdste van het land als het om wijn gaat en Toscane is een van hun vaandeldragers. Wij stellen u onze Biadolo IGT Toscane voor, in zijn gestileerde mandfles, die zo typisch is voor het regionale vakmanschap. Hij heeft een robijnrode kleur en granaatrode weerspiegelingen en is elegant, fluwelig en goed in evenwicht. Overheerlijk om zo te drinken, maar ook uitstekend bij rood vlees en pittige kazen.

IGT Toscana

IGT Toscana

Biadolo
Rood

Krachtig en tanisch

Veneto

Veneto is een regio die blijft evolueren en er verschijnen steeds weer nieuwe benamingen. De Valpolicella Ripasso is een goede ambassadeur van de streek, meteen de reden om hem op te nemen in onze selectie. Het is een droge rode wijn met een robijnrode en marineblauwe kleur. Het aroma bevat noten van rode vruchten, rijpe zwarte kers, amandel en vanille. Onze Pinot Gris van de Venetiaanse vlaktes zal u ook weten te charmeren met zijn frisheid.

Valpolicella

Valpolicella DOC

Ripasso Superiore
Cantine-di-ora
Rood
2015

Krachtig en fruitig

Pinot Grigio delle Venezie

Pinot Grigio delle Venezie

Rocca
wit
2017

Fris en fruitig

De biologische en biodynamische wijnen en wijnen zonder toegevoegde sulfieten

Biologische wijn is vandaag een sterke trend op de markt. Het bewijs? In België wordt 1 fles op 15 verkocht met het keurmerk van de biologische landbouw. In acht jaar tijd, en om in te spelen op de toenemende vraag, verviervoudigde de oppervlakte van de Franse biologische wijngaarden bijna. Bovendien gingen een aantal wijnbouwers in op de vereisten van alsmaar beter geïnformeerde consumenten met de biodynamie, of dus zonder toegevoegde sulfieten. Maar wat is het verschil tussen al die nieuwe keurmerken? Waarin verschillen deze wijnen van de traditionele? We leggen het u uit.

Biologische wijn

Sinds het oogstjaar 2012 mag een wijn het label ‘Biowijn’ dragen. Dit label beantwoordt aan een zeer nauwkeurig en gecontroleerd bestek, dat slaat op de technieken die zowel in de wijngaarden als in de opslagruimtes worden toegepast. Aan de wijnteelt mogen maar een zeer beperkt aantal pesticiden, geen meststoffen en geen ggo’s te pas komen. De oogst gebeurt handmatig en er worden geen gekweekte gisten gebruikt, maar enkel micro-organismen uit natuurlijke milieus. En tot slot is de toevoeging van zwavel en suiker beperkt.

Intermarché selecteerde voor u een ruime waaier biologische fijnproeverswijnen, die doen denken aan de natuurlijke smaak van druiven :

IGP Pays d'OC

IGP Pays d'OC

Viognier Bio
Domaine de Sérame
2017

Droog en fruitig

Les Baux de Provence

Les Baux de Provence

Mas de la Dame
2017

Fruitig en verrassend

Preview de la bouteille

Les Baux de Provence

Mas de la Dame
2015

Rond en evenwichtig

Bordeaux

Bordeaux

Château La Rose de Palenne
Cuvée éléonore
2016

Houtig en elegant

Cairanne

Cairanne

Domaine Eyverine
2016

Rond en fruitig

Pezenas

Pezenas

N°35
Jacques Frelin
2016

Krachtig encomplex

Languedoc

Languedoc

Mas du Silène
Grès de Montpellier
2017

Zalvend, rond enfruitig

Côtes de Duras

Côtes de Duras

BB de Berticot
2014

Gestructureerd en Krachtig en fruitigfruitig

Montepulciano d'Abruzzo

Montepulciano d’Abruzzo

Phyllo
Rood
2016

Gestructureerd en rond

Montepulciano d'Abruzzo

IGT Negroamaro del Salento

Masso Antico
Rood
2017

Fruitig en krachtig

Biologische wijn zonder toegevoegde sulfieten

De biologische wijnen zonder toegevoegde sulfieten situeren zich tussen de biologische en de biodynamische wijn, maar hebben hun heel eigen kenmerken en belang. Ze waarborgen tegelijk een beredeneerde landbouw en bevatten geen chemische producten. Bovendien is het gebruik van sulfieten beperkt.

Maar wat zijn dat nu eigenlijk, sulfieten? Het gaat om zwavel, een bewaarmiddel dat in de wijnbouw wordt gebruikt om de woekering van bacteriën tegen te gaan en om te vermijden dat de wijn oxideert. Ze zijn soms omstreden, want als ze in grote hoeveelheden aanwezig zijn kunnen ze bij gevoelige mensen ongemakken of hoofdpijn veroorzaken. Wijn zonder toegevoegd sulfiet garandeert dat geen spoortje zwavel werd toegevoegd tijdens de wijnbereiding. De overblijvende sulfieten zijn enkel te wijten aan de natuurlijke gisting en de hygiënische behandeling van de kuipen. Deze sulfietvrije wijnen bevatten gemiddeld 30mg/L sulfieten, terwijl dat voor een conventionele wijn tot 130mg/L kan gaan!

Intermarché selecteerde voor u een gezond gamma in een onklopbare verhouding tussen de kwaliteit en de prijzen :

IGP Méditerranée

IGP Méditerranée

Domaine des Tavans
2016

Krachtig en kruidig

Languedoc

Languedoc

Au Creux du nid
La Colombette
2017

Rond en evenwichtig

Blaye Côtes de Bordeaux

Blaye Côtes de Bordeaux

Les Vieux Moulins
2017

Soepel, eleganten fruitig

AOC Bordeaux Supérieur

AOC Bordeaux Supérieur

Château Cateau
Lagrange
2016

Soepel en elegant

Biodynamische wijn

Naast een bio-certificering is de wijngaard die biodynamische wijn produceert, onderworpen aan een nog strenger bestek. Er is geen enkel chemisch product toegestaan, de druif wordt behandeld met aftreksels van natuurlijke planten en de wijnbouw moet de natuurlijke cyclus van de bodem en van de omgeving volgen.

Deze wijnen zijn niet alleen gezonder, ze onderscheiden zich ook tijdens het proeven. Ze worden op wedstrijden niet zelden bovenaan geklasseerd. Daar is een eenvoudige reden voor: de smaak van een wijn komt van de wijnrank. Een natuurlijke bodem drukt al zijn smaken volop uit en die smaken zijn uiteraard terug te vinden in de wijn! Een biodynamische wijn wordt gecertificeerd door kwaliteitslabels als Demeter en Biodyvin.

Intermarché selecteerde voor u enkele biodynamische parels :

Castillon Côtes de Bordeaux

Castillon Côtes de Bordeaux

Château Rochers
Bellevue
Biodynamie
2015

Krachtig, houtigen fruitig

Clairette de Die tradition

Clairette de Die Tradition

Monge Granon
Biodynamie

Halfzoet en fruitig


* Ons vakmanschap drink je met verstand.

Wereldwijnen, boeiende ontdekkingen

Wijn is een verhaal van diversiteit. Proeven van een Chileense Cabernet Sauvignon of een Zuid-Afrikaanse Pinotage is een unieke ervaring. Lange tijd was het aanbod maar mager en vaak duur. Maar sinds enkele jaren is de sector zich bewust geworden van het potentieel van deze wijnen die niet alleen onze Europese buren, maar ook de nieuwe wereld te bieden hebben. Intermarché selecteerde voor u vier wijnen die het proeven meer dan waard zijn. Wij vertellen u wat over de regio’s waar ze vandaan komen.

Zuid-Afrika

Preview de la bouteille

Afrique du Sud
Woeste Kaap

Pinotage
Rood
2015

Soepel en fruitig

Lange tijd stond Zuid-Afrika bekend als producent van goedkope witte wijn, maar zijn rode wijnen en zijn beroemde pinotage veroverden intussen een plek in de wijnwereld. De pinotage is een kruising van de pinot noir (Bourgogne) en de cinsault (Provence). Deze wordt hermitage genoemd in Zuid-Afrika en de naam pinotage komt dus van de samentrekking van de woorden pinot en hermitage. Die soort geeft krachtige wijnen met een donkere robe en is zurig in de mond. Bij het proeven komen intense aroma’s van rode vruchten tot uiting, soms gekonfijt, soms van droge vruchten en kaneel, of zelfs zoethout, die ronder worden met de tijd.

Chili

Gato Negro

Chili
Gato Negro

Cabernet Sauvignon
Rood

Rond en evenwichtig

Chili is het bewijs dat de wijngebieden van de nieuwe wereld zeer elegante bewaarwijnen met uitgesproken en verfijnde fruitaroma’s kunnen leveren. Chileense wijnen danken hun specifieke karakter aan de geografische en klimatologische aspecten van de regio. De geografische ligging van de wijngaarden is bijzonder geschikt om grote wijnen te doen rijpen. De flinke temperatuurverschillen zijn dan weer bevorderlijk voor de goede ontwikkeling van de zuurtegraad en het looizuurgehalte van de wijnen. Nadat het land onafhankelijk werd, werden grote hoeveelheden Franse druivensoorten ingevoerd. De rode druivenrassen bestaan vooral uit de cabernet sauvignon en de merlot en bij de witte winnen de sauvignon blanc en de chardonnay veld.

Spanje

Sangre de Toro

Espagne
Sangre de Toro

Cataluña
Torres
Rood
2016

Rond en zalvend

Catalonië, in het noorden van Spanje, behoort tot de meest vermaarde Spaanse wijnstreken. De wijnen van deze regio zijn krachtig en lang, met aroma’s van zwarte vruchten, aangevuld door een goede zurigheid en ronde tannines, die versoepelen met de tijd. Ze zijn een uitstekende keuze bij gesmoord wit of rood vlees, kaas of een goede Serranoham.

* Ons vakmanschap drink je met verstand.

Raad:
zijn aankopen voorbereiden

Door de vermelding van uw e-mailadres hierboven, aanvaardt u om onze commerciële aanbiedingen langs elektronische weg te ontvangen. U kan op elk moment weer uitschrijven via de uitschrijflink die op de commerciële aanbiedingen in kwestie te vinden is.