De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 750 g gehakt van kalfsschouder
- 3 uien
- 3 appelen
- 2 eigelen van Moisson-eieren
- 1 bosje platte peterselie
- 5 el amandelpoeder van Chabrior
- 1 onbehandelde citroen
- 1 el currypoeder van Cigalou
- 5 el bloem van Chabrior
- 50 g ongezouten boter van Pâturages
- 1 glas brut cider
- olijfolie van Bouton d’Or
- peper en zout van Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Was en droog de citroen. Rasp 1 eetlepel citroenzeste.
-
Pel de uien, versnipper ze en fruit ze in een scheutje olie. Spoel de peterselie af. Laat uitlekken en versnipper.
-
Neem een grote kom en meng het gehakt, 2 eetlepels bloem, de curry, de citroenzeste, de eigelen, het amandelpoeder, de peterselie en de gekoelde uien. Kruid met peper en zout. Kneed goed, dek de kom af met aluminiumfolie en zet ze 45 min. in de koelkast.
-
Maak 12 burgers, wentel ze in de bloem en bak ze per zes goudbruin in boter. Draai regelmatig om.
-
Was de appelen. Verwijder het klokhuis en snijd ze in schijven. Bak ze aan elke kant in boter en kruid met peper.
-
Leg de vleesburgers en de appelen op de borden. Blus de pan waarin je de appelen hebt gebakken met cider. Laat inkoken. Giet de saus over het vlees en de appelen. Serveer warm.
Tips
bewerk het mengsel met je handen voor een homogener mengsel. Daardoor vallen de burgers niet uit elkaar tijdens het bakken
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.