Volg het recept stap voor stap
-
1, Maak 1L gevogeltebouillon en breng aan de kook.
-
Laat 40g gedroogd eekhoorntjesbrood 2×30 minuten weken in lauw water. Filter, zet opzij en voeg het 2e water toe aan de bouillon.
-
3, Laat 40g boter smelten in een kookpot, doe er 1 versnipperde ui bij, fruit die en voeg 300g risottorijst toe. Roer snel (de rijst moet aan alle kanten een ‘paarlemoerglans’ krijgen).
-
Blus met 25cl droge witte wijn en laat verdampen. Bevochtig met 2 scheplepels hete bouillon. Wanneer de rijst het vocht heeft geabsorbeerd, voegt u de paddenstoelen toe en giet u er opnieuw 2 scheplepels bouillon bij. Ga door tot de bouillon zo goed als volledig opgenomen is.
-
5, Wanneer de rijst gekookt is, verwijdert u de pot van het vuur. Voeg 2 el mascarpone en 100g geraspte parmezaan toe. Meng krachtig en laat 3 minuten rusten met deksel.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.