Witloofsoep

Vind hier alle adviezen en ingrediënten die u nodig hebt om van uw witlofsoep een succes te maken.

Makkelijk
30 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 4 4 tot 5 witloofstronken
  • 1 1 grote ui
  • 2 2 aardappelen van Saint Eloi
  • 25cl 25 cl room van Pâturages
  • 1càs 1 el boter van Pâturages
  • 1l 1 l water van Ondine
  • -3 1 blokje runderbouillon van Bouton d'Or
  • Zout, peper van Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 10 min
  1. Hak de ui fijn en fruit in een kookpan in de boter.

  2. Verwijder de buitenste blaadjes van het witloof, snij de harde en bittere kern uit de stronken en hak ze in grove stukken. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Doe bij de uien en roer om.

  3. Voeg het water en het bouillonblokje toe. Kruid met peper en zout.

  4. Laat 15 tot 20 min koken.

  5. Mix en voeg de room toe.

Tips

Tip: voor een nog Belgischer gerecht kunt u aan elke kom soep wat grijze garnalen toevoegen.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.