Met u voor een meer duurzame toekomst

Met u voor een meer duurzame toekomst
Logo Too Good To Go

Too Good To Go is de applicatie die het eenvoudig maakt om de strijd met voedselverspilling aan te gaan. Handelaars zetten hun onverkochte producten op het einde van de dag online waardoor gebruikers die kunnen gaan recupereren.
Vandaag de dag zijn er 32 magazijnen van Intermarché die geëngageerd zijn in de strijd tegen voedselverspilling. Samen hebben zij maar liefst 41.000 maaltijden van de afvalberg gered! Dat is tezamen meer dan 102 ton CO2e die niet voor niets werd geproduceerd - het equivalent van 20 vluchten rond de wereld.
Kom meer te weten over voedselverspilling hier, of ontdek handige tips en tricks om je dagelijkse verspilling tot een minimum te beperken.

Eolienne

Onze logistieke in Villes le Bouillet
is voortaan uitgerust met een windmolen die voor
92% in zijn energiebehoeften voorziet.

De merken van de Selectie van de Musketiers
gaan een verbintenis aan:

  • Via hun ecologische gamma’s gaan de merken van de Selectie van de Musketiers samen met u een verbintenis aan om u elke dag opnieuw te helpen uw omgeving en die van uw kinderen te beschermen.
  • De ecologische gamma’s van de merken van de Selectie van de Musketiers koppelen efficiëntie aan verantwoordelijkheid en dagelijkse gebaren aan burgerzin.
  • Omdat ‘verantwoordelijk zijn’ niet noodzakelijk inhoudt dat u plezier en efficiëntie moet opofferen, garanderen de ontwikkelde producten u eenzelfde efficiëntie als die van de standaardproducten; tegelijk wordt hun ecologische impact tot een minimum herleid (productie, vervoer, consumptie, recyclage).
Logo Mousquetaires

Duurzame ontwikkeling, dat is voldoen aan de behoeften van het heden zonder het vermogen van de toekomstige generaties om aan hun behoeften te voldoen in gevaar te brengen.

Milieuvriendelijke schoonmaakproducten

Vind deze producten terug in de deelnemende winkels. Daarnaast informeert Vert et Propre u over het
gebruik van reinigingsmiddelen om zo milieuvriendelijk mogelijk te zijn.


Onze doelstellingen
  • Ecologisch correcte alternatieven voor de referentieproducten voorstellen.
  • Nieuwe producten voorstellen die toelaten de milieu-impact van sommige van onze dagelijkse gebaren te verminderen.
  • Onze mix van klassieke producten voortdurend doen evolueren om hun impact op het milieu te optimaliseren, ongeacht of ze al dan niet deel uitmaken van het ecologische gamma.

U kunt deze producten betalen met uw ecocheques!

Europees ecolabel - het ecologische label
van de Europese Unie

Het Ecolabel is het officiële milieulabel van de Europese Commissie. Het symbool is een bloem met blaadjes in de vorm van sterren. Het Ecolabel wordt door de 27 landen van de Europese Unie, maar ook door Noorwegen, Liechtenstein en IJsland erkend.

Het Ecolabel wordt toegekend aan "ecologische" producten en diensten die een minder grote milieu-impact hebben dan de klassieke producten. De criteria voor de toekenning van het Ecolabel zijn heel streng. Om het Ecolabel te krijgen moet een product voldoen aan strikte milieu- en kwaliteitseisen. De criteria zijn zodanig opgesteld dat hooguit 10 tot 20% van de producten op de markt daaraan kunnen voldoen. De consument kan er dus van op aan dat hij een kwaliteitsproduct aankocht dat binnen de categorie tot de meest milieuvriendelijke behoort.

Intermarché biedt u een Ecolabel-productgamma aan onder de exclusieve Apta écologic en labell écologic merken. De merken van de Selectie van de Musketiers gaan een verbintenis aan.