We gebruiken cookies op deze website. Door op deze website te surfen aanvaardt u ons cookiebeleid.

Ok

Bundelende principes

De Groep van de Musketiers ontstond uit het verlangen om de menselijke waarden boven de loutere logica van het geld te stellen. Vier decennia geleden gingen we de uitdaging aan om het individu de kans te geven zich binnen een gemeenschappelijk project persoonlijk te ontplooien, zonder zijn of haar zelfstandigheid daarbij prijs te geven.

Voor de consument vertaalt dit project zich in onze verbintenis om "zoveel mogelijk mensen het beste te bieden" en "de goedkoopste te zijn op alle vlakken". Dat stemt overeen met een permanente praktijk van de laagsteprijzenpolitiek - voor alle producten - zonder aan kwaliteit in te boeten.

De cultuur van de zelfstandigheid binnen de onderlinge samenhang.

Musketier zijn is voor alles een ingesteldheid : een bevestiging van de eigen zelfstandigheid , maar toch ten dienste blijven van allen.

Iedere bedrijfsleider is onafhankelijk in zijn of haar keuze en beslissingen. Niettemin moet rekening worden gehouden met de belangen van de Groep. Precies daardoor kan tussen de aangesloten leden een permanente en stevige samenhang ontstaan.

Deze onderlinge samenhang krijgt concreet vorm in het gebruik van gemeenschappelijke filialen en structuren, die door de aangesloten leden, die vrij toestemden in de naleving van een zekere discipline, worden beheerd.

Ideeën en ervaringen uitwisselen is bijdragen tot de ontplooiing van eenieder!
Jean-Pierre Le Roch

Jean-Pierre Le Roch

Ik belandde eerder toevallig in de distributiesector, maar ontdekte er in plaats van een beroep, menselijke relaties.