We gebruiken cookies op deze website. Door op deze website te surfen aanvaardt u ons cookiebeleid.

Ok

Zelfstandige bedrijfsleiders

Een origineel model: een groep zelfstandige bedrijfsleiders

De Groep van de Musketiers is een distributeur die zelfstandige ondernemers en bedrijfsleiders verenigt.

De Groep van de Musketiers is dus een Groep zelfstandigen opgericht door en voor zelfstandigen, ook Leden genoemd.

België telt momenteel een zestigtal leden die 78 verkooppunten uitbaten.

Ieder lid heeft de mogelijkheid om aandeelhouder te worden, om toe te treden tot het kapitaal van de Groep en om een verbonden lid van het Burgergenootschap van de Musketiers (BGM) te worden.

De onderneming wordt rechtstreeks door  haar eigen leden  beheerd wat haar, enerzijds, de stabiliteit verzekert van een groep die niet is overgeleverd aan de grillen van de financiële markten en, anderzijds, de totale betrokkenheid van al haar leden.

Deze groep zelfstandigen berust op een voor België uniek en atypisch concept.

Onze leden vervullen een dubbele rol: ze zorgen niet alleen voor de oprichting en het beheer van de eigen onderneming, maar ze vervullen ook een operationele omkaderings- of directiefunctie binnen de gemeenschappelijke structuren van de Groep (rekrutering, ontwikkeling, vastgoedbeheer, opvolging van de bouwplaatsen, aankooponderhandeling, verkoopontwikkeling, advies op het terrein, communicatie, financieel beheer, logistiek, productie-eenheden, informatica, kwaliteit, enz.

Het lid is dus, als hij of zij dit wil, medeleidinggevende van dit geheel en trekt per week twee dagen uit voor het beheer.