Raad : zijn aankopen voorbereiden

Wijn … van kopen tot drinken , langs bewaren : onze deskundige tips

De Intermarché promoties zijn het moment bij uitstek om een mooie kelder aan te leggen, voor een redelijk budget. Maar de keuze is groot, een mens zou er van gaan zwijmelen … Om teleurstellingen te vermijden, is een goede voorbereiding van het winkelbezoek een must.

Zich voorbereiden en vooruitzien

Zich voorbereiden en vooruitzien

Doorblader eerst de folders  : de benamingen, de domeinen, de oogstjaren en lees de opmerkingen van de deskundigen van Intermarché. Maak een lijstje van de flessen in uw kelder en van komende gebeurtenissen : een etentje met vrienden, verjaardagen of iets anders om te vieren … Dat zal u leiden bij uw aankopen.

Een budget bepalen

Hebt u geen kelder, koop dan enkel wijn om binnen de twee jaar te drinken. Leg een budget vast, met een kleine marge voor hartendieven.

Een budget bepalen
De juiste keuzes maken

De juiste keuzes maken

Vertrouw op de hartendieven die onze wijndeskundige toekende. Ook bekroningen , zoals gouden en zilveren medailles zijn een prima aanwijzing om miskopen te vermijden. En kies tot slot voor wijnen met een gecontroleerde herkomstbenaming (AOC - appellation d'origine contrôlée) en een beschermde geografische aanduiding (BGA). Dat zijn stevige garanties.

 

* Ons vakmanschap drink je met verstand.