Kipsalade, pomelo en noten

  • 2 pers.
  • 25:00 min
  • goedkoop
  • gemakkelijk
Kipsalade, pomelo en noten

Ik kook!

  1. Begin met de saus: pers de limoen, voeg de suiker, sojasaus, nuoc namsaus en de 2 oliën toe en meng goed.
  2. Schil de pomelo goed en neem de helft van de kwartjes van het fruit (bewaar de andere helft voor sap).
  3. Snij de avocado’s in twee, verwijder de pit, pel en snij in schijven.
  4. Leg de kwartjes pomelo en de schijven avocado in een slakom en besprenkel met saus. Voeg de gepelde garnalen toe. Kruid met peper en meng meteen.
  5. Serveer koel en versier met een takje koriander of bladpeterselie.

Astuce

Tip: om de pomelo gemakkelijker te pellen, verwijdert u het meeste van de schil en legt u de vrucht 1u in de koelkast. Door de kou trekt de witte schil samen en kunt u de kwartjes gemakkelijker losmaken.