Mineolaconfituur met kaneel

  • -
  • 15:00 min
  • 1 h 00:00 min
  • goedkoop
  • gemakkelijk
Mineolaconfituur met kaneel

Ik kook!

  1. Pel de mineola’s (bewaar de schil van een van hen), verwijder de witte vezels en snij de vruchten in stukken.
  2. Kook de mineolaschil 10 min. in een beetje water en snij ze fijn.
  3. Doe de suiker, 1 glas water, de stukken mineola, de versnipperde schil en het kaneelstokje in een grote kookpot. Voeg een scheutje citroen toe.
  4. Kook 10 min., zet het vuur lager en laat ongeveer 50 min. pruttelen.
  5. Verwijder het kaneelstokje en doe alles in een (in kokend water ondergedompelde) pot. Draai de pot om.

Astuce

Tip: om te weten of uw confituur gekookt is, doet u de druppeltest op een koud bord: de druppel moet snel dik worden. Anders laat u nog even koken.