Aardappelpuree met 3 aroma's (tomaten, olijven, hazelnoten)

Makkelijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 1,5 kg bloemige aardappelen
  • 25 cl room van Pâturages
  • Zout van Cigalou
  • 1 bokaal gekonfijte tomaten
  • 2 tl olijfolie van Bouton d’Or
  • 1 el balsamicoazijn van Bouton d’Or
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • Zout en peper van Cigalou
  • 1 bokaal ontpitte groene olijven van Bouton d’Or
  • 5 salieblaadjes
  • 4 tl olijfolie van Bouton d’Or
  • Zout en peper van Cigalou
  • 20 gepelde hazelnoten
  • 2 el hazelnootolie
  • Zout en peper van Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 15 min
  1. Basispuree:

  2. Was de aardappelen en stoom ze 20 minuten. Doe zout in het kookwater.

  3. Schil ze, draai ze door de groentemolen en doe er 25 cl room bij.

  4. Tomatenpuree:

  5. Giet de gekonfijte tomaten af en snij ze in dunne reepjes. Bewaar een beetje van de olie.

  6. Vermeng de puree in een kookpot met de olie van de tomaten en een beetje olijfolie. Roer op hoog vuur tot het mengsel romig wordt. Breng op smaak met peper en zout.

  7. Verdeel er de reepjes tomaten over, bestrooi met fijngehakte peterselie en besprenkel met een paar druppels balsamicoazijn.

  8. Olijvenpuree:

  9. Snij de groene olijven in kleine stukjes en hak de salieblaadjes fijn.

  10. Vermeng de puree in een kookpot met de olijfolie en roer op hoog vuur tot het mengsel romig wordt.

  11. Doe er de stukjes olijven en de fijngehakte salie bij. Kruid met peper en zout.

  12. Hazelnootpuree:

  13. Hak de hazelnoten in grove stukken.

  14. Vermeng de puree in een kookpot met de hazelnootolie en roer op hoog vuur tot het mengsel romig wordt.

  15. Kruid met peper en zout en voeg de gehakte hazelnoten toe.

Tips

Dit trio van puree is heerlijk bij al uw gebraden vlees of feestelijk gevogelte.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.