Terug

Als een melba perzik

  • 4 pers.
  • 30 min
  • 6 min
  • goedkoop
  • gemakkelijk
Als een melba perzik

Ik kook!

  1. Laat de fijne suiker op een zacht vuurtje smelten in het water tot je siroop bekomt. Voeg het halve vanillestokje toe, samen met de steranijs en de takjes tijm en laat 10 minuten trekken.
  2. Snijd de perziken in twee helften en verwijder de pit.
  3. Laat de siroop sudderen en leg de perzikhelften erin. Laat nog eens 6 minuten verdersudderen.
  4. Haal de perziken eruit en laat ze afkoelen.
  5. Klop de room op met de poedersuiker tot je slagroom bekomt.
  6. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in vier partjes. Zet ze opzij.
  7. Leg 2 perzikhelften op een bord en leg er een bolletje vanille-ijs naast. Garneer met aardbeien, slagroom en wat aardbeiencoulis.