Terug

Bloemkoolcarpaccio met citrusvinaigrette en grijze garnalen

  • 8 pers.
  • 30 min
  • goedkoop
  • gemiddeld
Bloemkoolcarpaccio met citrusvinaigrette en grijze garnalen

Ik kook!

  1. Maak de bloemkool schoon en snijd hem in grote roosjes.
  2. Snijd elke bloemkoolfloret met een mandoline in dunne (±1mm) en regelmatige plakjes.
  3. Doe voor de dressing het sap van twee sinaasappels, de schil van de biologische sinaasappel en de suiker in een steelpan. van de biologische sinaasappel en de suiker. Laat op laag vuur tot ongeveer een derde inkoken. Zet opzij bij kamertemperatuur.
  4. Doe de mosterd, een snufje zout, twee draaien van de pepermolen en het limoensap in een kom. Klop al roerend de olie erdoor en vervolgens het sinaasappelsap met de schil die u apart had gezet.
  5. Voeg vlak voor het opdienen de munt, bieslook en gehakte peterselie toe.
  6. Verwijder de partjes van de twee overgebleven sinaasappels.
  7. Schik de dunne plakjes bloemkool op een plat bord, breng royaal op smaak met vinaigrette, schik er een paar sinaasappelpartjes op en garneer met grijze garnalen.