Bosbessentaart

Makkelijk
110 min
€€
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

8 portie(s)
  • Zanddeeg120 g bloem 1 el bloem 50 g bloemsuiker 50 g amandelpoeder van Elodie rasp van 1 citroen 1 snuifje zout Cigalou 100 g boter Pâturages, in klontjes 1 el boter Pâturages 1 eidooier Moisson 1 el water ijskoud 100 g amandelpoeder van Elodie 350 g blauwbessen verse sap van 1/2 citroen 2 el rietsuiker Regain Bio 50 g maiszetmeelGarnituurrasp citroen

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 25 min
  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Zanddeeg: Verwerk in een keukenmachine de droge ingrediënten: de bloem, de suiker, het amandelpoeder, de citroenrasp en het zout. Voeg de boter, het eigeel en het water toe.Verwerk totdat het deeg een bol vormt.Leg deze deegbal in een kom en zet 1 uur koel.

  2. Bestrooi het werkblad met bloem. Rol het deeg uit met behulp van een deegrol. Vet een springvorm (doorsnee 26 cm) in met boter. Bekleed de vorm met het deeg. Bestrooi met het amandelpoeder.

  3. Verwarm in een steelpan de bosbessen met het citroensap, de suiker en het maïszetmeel. Breng aan de kook. Haal de pan onmiddellijk van het vuur. Verdeel het mengsel over de taartbodem. Bak gedurende 25 minuten in de oven. Verwijder de ring van de taartvorm en laat afkoelen. Garneer met citroenrasp.

Tips

Heerlijk met slagroom met vanillesuiker.

Maak kleine taartjes met individuele ringvormen van 8 cm doorsnee. Bak deze taartjes gedurende 12 à 15 minuten.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.