We gebruiken cookies op deze website. Door op deze website te surfen aanvaardt u ons cookiebeleid.

Ok
Terug

Cannelloni met groene asperges

  • 4 pers.
  • 30:00 min
  • 40:00 min
  • Redelijk
  • Gemakkelijk
Cannelloni met groene asperges

Ik kook!

  1. Reinig en kook de asperges in gezouten water. Laat ze nog krokant. Laat uitlekken en afkoelen.
  2. Fruit de versnipperde uien in de olie. Doe er de grof gesneden asperges bij (laat er 6 ongesneden). Kruid met een beetje zout en peper.
  3. Bak 10 min. op een zacht vuur, doe er de room bij en bak nog eens 5 min. Kruid bij indien nodig, voeg het versnipperde basilicum toe, meng en laat afkoelen.
  4. Verwarm de oven voor op 210°C (th. 6).
  5. Kook de lasagnebladen al dente in een kookpot met gezouten water, spoel met koud water en laat uitlekken.
  6. Schep wat aspergevulling op één kant van het pastablad en leg er 3 stukken krokante asperge bij. Rol op en leg deze cannelloni in een ovenschotel. Bestrijk met olie, bestrooi met parmezaan en zet 20 min. in de oven.
  7. Serveer warm met enkele basilicumblaadjes.

Tip

Tip: u kunt ook garnalen of rauwe ham toevoegen aan dit cannellonirecept.