Terug

Courgettes met munt in crumble

  • 4 pers.
  • 30:00 min
  • 30:00 min
  • goedkoop
  • gemakkelijk
Courgettes met munt in crumble

Ik kook!

  1. Was de courgettes en maak fijne tagliatelle met een dunschiller.
  2. Fruit de gehakte ui in olie in een pan. Doe er de courgettes en het komijn bij en bestrooi met tijm. Roerbak 5 min. Kruid met peper en zout.
  3. Voeg de feta in stukjes en de versnipperde munt toe.
  4. Verwarm de oven voor op 220°C (th. 7).
  5. Bedek een ovenplaat met bakpapier en leg er ronde vormpjes op. Vul die met het mengsel.
  6. Voor de crumble mengt u de bloem met de fijngestampte hazelnoten, de peper en zachte klontjes boter. Kneed met de vingers tot een zanderig deeg en verdeel dit op de courgettes in de vormpjes.
  7. Zet 15 min. in de oven tot de crumble goudbruin is.

Tip

Tip: u kunt ook parmezaan toevoegen aan de crumble en dit recept klaarmaken met zomergroenten zoals tomaten, aubergines en paprika’s.