Driekoningentaart met frangipane

Gemiddeld
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

6 portie(s)
  • 2 vellen bladerdeeg van Monique Ranou
  • 120 g amandelpoeder van Chabrior
  • 80 g zachte boter van Pâturages
  • 80 g rietsuiker
  • 2 eieren + 1 eigeel van Moisson
  • 1 el bloem van Chabrior
  • 1 el amaretto
  • 1 boon, 1 kroon
  • eventueel: 1 el poedersuiker

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 20 min
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (stand 6/7).

  2. Maak de frangipane. Klop de 2 eieren, het amandelpoeder, de boter en de suiker. Voeg de bloem en de amaretto toe. Meng opnieuw.

  3. Bedek een bakvorm met bakpapier. Rol er 1 vel bladerdeeg in uit en spreid er de frangipane over uit (laat aan de rand 1 cm vrij en bevochtig die met een nat penseel). Leg de boon in het beslag en leg er de tweede laag bladerdeeg over. Kleef de randen aan elkaar.

  4. Bestrijk de bovenkant met een mengsel van eigeel en water en teken er een patroon in. Bak de taart ongeveer 20 min. in de oven. Houd ze goed in de gaten (de taart moet boven- en onderaan goudbruin zijn).

Tips

wil je een taart die nog harder glanst dan die bij de bakker? Bestrooi ze dan 5 min. voor het einde van de baktijd met een eetlepel poedersuiker.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.