Terug

Eend met een korstje van noten

  • 4 pers.
  • 15 min
  • 35 min
  • gemiddeld
  • gemakkelijk
Eend met een korstje van noten

Ik kook!

  1. Maak een marinade met de specerijen, de knoflook, de sojasaus, de honing, de ketchup en de olie. Laat ze 15 minuten koken en daarna afkoelen. Leg er de eendenfilets in, dek af met plasticfolie en zet koel. Verwarm de oven voor op 190°C (th. 6/7).
  2. Haal de filets uit de marinade en bak ze 5 minuten op het vel, op een hoog vuur.
  3. Kruid ze met peper en zout, bestrijk ze met de pindakaas en haal ze (nog steeds met de velkant) door de mengeling van droge vruchten.
  4. Leg ze in een ovenschotel en zet ze 15 minuten in de oven.
  5. Decoreer de borden met een scheutje marinade en een beetje gemalen pistachenoten.