Terug

Escargots met kruiden in bladerdeeg

  • 6 pers.
  • 10:00 + 20 min rusten min
  • 45:00 min
  • goedkoop
  • gemakkelijk
Escargots met kruiden in bladerdeeg

Ik kook!

  1. Spoel de escargots en laat ze uitlekken.
  2. Haal de blaadjes van de selderij en hak de stengel fijn. Trek de blaadjes van het takje tijm. Pel de sjalotten en hak ze fijn.
  3. Laat de sjalotten in een braadpan 5 minuten uitzweten in de gesmolten boter. Voeg de escargots, de selderij, de tijm, zout en peper toe en laat 10 minuten stoven.
  4. Giet er de wijn bij en laat 5 minuten inkoken. Voeg de room toe en laat nog 5 minuten sudderen. Laat een beetje afkoelen en doe er de fijngehakte bieslook bij.
  5. Verwarm de oven voor op 220 °C (gasstand 7).
  6. Bestrooi uw aanrecht met bloem en rol het deeg uit over een dikte van 5 cm. Snij 6 vierkantjes van 10 cm uit, leg ze op een vel bakpapier op de bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte ei.
  7. Leg een beetje garnituur in het midden van elk vierkantje, vouw dicht, druk de randen aan en bestrijk opnieuw met ei. Plaats 20 minuten in de koelkast.
  8. Zet de bladerdeeghapjes 15 minuten in de oven en dien heet op.

Tip

Als het wat sneller moet gaan, kunt u gebruiksklare bladerdeegkoekjes voor vol-au-vent gebruiken.