Terug

Filet van rode poon in mandjes van courgette

  • 4 pers.
  • 30 min
  • 3 min
  • goedkoop
  • gemakkelijk
Filet van rode poon in mandjes van courgette

Ik kook!

  1. Pers het citroensap en zet opzij.
  2. Was de courgettes en snijd ze ongeschild in fijne linten.
  3. Leg deze linten op een grote schotel en overgiet met citroensap en olijfolie. Kruid met peper en zout en laat gedurende 1 uur marineren.
  4. Rooster de visfilets in een pan gedurende 2 minuten op hun vel in wat olie. Draai ze om, dek af en laat nog 1 minuut bakken.
  5. Maak vier “mandjes” met de uitgelekte courgettelinten door ze te laten overlappen en kruisen.
  6. Leg de afgekoelde visfilets erop en voeg een lepel tapenade toe. Versier met enkele blaadjes basilicum.

Tip

Gebruik een dunschiller om de courgettelinten te maken.