Flan van foie gras met gedroogde vruchten

Makkelijk
0 min
€€
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

6 portie(s)
  • 250 g gekookte foie gras
  • 60 g gedroogde abrikozen van Paquito
  • 120 g geschaafde amandelen van Chabrior
  • 4 dooiers van eieren van Moisson
  • 50 cl room van Pâturages
  • Zout, peper van Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 20 min
  1. Verwarm de oven voor op 120 °C (gasstand 4).

  2. Snij 6 driehoekjes uit de foie gras en bewaar ze in de koelkast (voor de versiering).

  3. Snij de rest in kleine stukjes en doe hetzelfde met de abrikozen.

  4. Klop de room samen met de eidooiers in een kom. Doe er de stukjes foie gras en abrikoos en de amandelen bij (bewaar wat gedroogde vruchten en amandelen voor de versiering). Breng op smaak met peper en zout en vermeng.

  5. Giet dit mengsel in kommetjes en plaats die in een ovenschaal. Giet hier heet water in, tot de kommetjes voor de helft onder staan. Zet 40 minuten in de oven.

  6. Laat afkoelen, dek af met huishoudfolie en plaats voor 2 uur in de koelkast.

  7. Versier elk kommetje vlak voor het serveren met 2 driehoekjes foie gras, enkele stukjes abrikoos en de geschaafde amandelen (die u zonder vetstof roosterde in een pan).

Tips

U kunt dit gerecht wat pittiger maken door aan het mengsel van foie gras en vruchten enkele verbrijzelde roze peperbolletjes van Cigalou toe te voegen.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.