Terug

Garnaalsoep

  • 4 pers.
  • 10 min
  • 30 min
  • goedkoop
  • gemakkelijk
Garnaalsoep

Ik kook!

  1. Schil de wortel, de sjalotten en de lookteentjes en snijd ze in kleine stukken.
  2. Fruit ze 5 minuten in de hete olie en voeg daarna de garnaalpantsers en –koppen toe. Meng alles goed door elkaar (bewaar enkele garnalen voor de versiering). Giet er al roerend de fumet, de wijn en de cognac bij.
  3. Verdun het tomatenconcentraat met een beetje water en giet dit bij de bereiding. Voeg ten slotte tijm, laurier, zout en peper toe.
  4. Meng alles door elkaar en breng de soep aan de kook. Laat ze met het deksel op de pot 30 minuten koken op een zacht vuur.
  5. Giet door de zeef en druk alle ingrediënten goed aan. Voeg de room bij de gezeefde soep en verwarm ze 3 tot 4 minuten op een zacht vuur.
  6. Versier met een takje dille en een garnaal.