We gebruiken cookies op deze website. Door op deze website te surfen aanvaardt u ons cookiebeleid.

Ok
Terug

Gegratineerde & gevulde oesters

  • 4 pers.
  • 20 min
  • 20 min
  • goedkoop
  • gemakkelijk
Gegratineerde & gevulde oesters

Ik kook!

  1. Open de schelpen, neem er voorzichtig de oesters uit, vang het water op en giet het door een puntzeef.
  2. Giet dit water in een steelpannetje, voeg de witte wijn toe en pocheer er de oesters 2 minuten in.
  3. Verwarm de oven voor op 210 °C (gasstand 7).
  4. Schep de oesters uit de bouillon en laat die voor de helft inkoken.
  5. Voeg al kloppend de eidooier, de boter, de room, zout en peper toe, tot u een gladde saus krijgt.
  6. Leg de oesters weer in hun schelpen, besprenkel met saus en schuif voor enkele minuten in de oven (verdeel grof zout over de ovenschaal om de oesters op hun plaats te houden).

Tip

U kunt ook kleine blokjes foie gras bij de saus doen.