We gebruiken cookies op deze website. Door op deze website te surfen aanvaardt u ons cookiebeleid.

Ok
Terug

Gegrilde entrecote, rodewijnsaus

  • 4 pers.
  • 15 min
  • 15 min
  • gemiddeld
  • gemakkelijk
Gegrilde entrecote, rodewijnsaus

Ik kook!

  1. Rodewijnsaus: Smelt 1 el boter in een steelpan met dikke bodem.  Fruit de sjalotten 1 minuut. Voeg het knoflook toe en fruit nog 1 minuut. Voeg de wijn en het bouquet garni toe. Breng aan de kook.  Zet vervolgens het vuur laag en kook de saus tot de helft in. Dit duurt ongeveer 5 à 7 minuten.  Voeg zout en peper toe. Verwijder het bouquet garni. Zeef de saus.
  2. Meng met behulp van een vork de rest van de boter door het maiszetmeel. Voeg al kloppend het botermengsel door de wijnsaus. De saus wordt dikker en krijgt een glans. Voeg de wijnazijn en de suiker toe. Verwarm kort op zonder te koken.
  3. Verwarm een grill voor. Bestrijk de entrecote met olie. Gril het vlees 3 à 4 minuten aan elke kant. Voeg zout en peper toe.
  4. Verdeel het vlees over de borden. Lepel er wat rodewijnsaus over. Werk af met platte peterselie.

Tip

Heerlijk met in de olijfolie gesauteerde aardappels of een gratin van aardappels en geroosterde uien.