We gebruiken cookies op deze website. Door op deze website te surfen aanvaardt u ons cookiebeleid.

Ok
Terug

Gegrilde kreeft met mango

  • 4 pers.
  • 20 min
  • 15 min
  • goedkoop
  • gemakkelijk
Gegrilde kreeft met mango

Ik kook!

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (gasstand 6).
  2. Snij de kreeften in de lengte door met een groot mes en splijt de scharen.
  3. Leg ze op hun schaal op een ovenschaal en bestrooi met peper en zout.
  4. Verkruimel de sneetjes peperkoek en vermeng met de boter.
  5. Bestrijk het kreeftenvlees met de helft van dit mengsel.
  6. Zet 15 minuten onder de grill van de oven.
  7. Doe er halfweg de baktijd de rest van het peperkoekmengsel bij.
  8. Vermeng olie, azijn, gember, fijngehakt basilicum, zout en peper.
  9. Schil de mango's en snij ze in blokjes.
  10. 10. Giet de vinaigrette over het fruit en vermeng.

Tip

Het is belangrijk dat u de scharen van de kreeft maar een beetje splijt. Als u ze te hard breekt, dreigen ze uw oven te doorweken. En als u ze niet genoeg splijt, zal het vlees oververhit en beschadigd zijn.