Terug

Gegrilde ribbetjes met verse kruiden en paprikaketchup

  • 4 pers.
  • 10 min
  • 20 min
  • goedkoop
  • gemakkelijk
Gegrilde ribbetjes met verse kruiden en paprikaketchup

Ik kook!

  1. Bestrooi de ribbetjes aan beide kanten met zout voor je ze op de grill of barbecue legt.
  2. Giet wat sojasaus over de ribbetjes en laat ze verdergaren. Draai ze af en toe om zodat het vlees niet aanbrandt.
  3. Hak de verse kruiden fi jn en versnipper de halve sjalot.
  4. Voor de ketchup: verwijder de schil en de pitt en van de paprika’s. Snijd ze in grove stukken en doe ze in een pan met de olie en de gehakte sjalot. Laat ze op een zacht vuurtje bakken, zonder ze te laten verkleuren. Voeg de honing toe en laat nog een ti ental minuten verdergaren. Mix alles en zeef het mengsel door een fi jne zeef. Laat afk oelen.
  5. KAls de ribbetjes gaar zijn, kruid je ze af met peper. Bestrooi elke kant royaal met verse kruiden.