Gemarineerde en geroosterde groene asperges

Makkelijk
20 min
0 / 5 5

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

6 portie(s)
  • 24 groene asperges
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 el olijfolie van Bouton d’Or
  • 20 g grof zeezout
  • Zout, peper van Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 5

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 10 min
  1. Was de asperges en snij er de harde voet af.

  2. Kook de asperges ongeveer 6 minuten in een kookpot met kokend water en grof zout. Spoel ze daarna in ruim, koud water. Laat ze uitlekken op keukenpapier en leg ze op een bord.

  3. Voor de marinade: plet de knoflook, rits de tijmblaadjes van de takjes, verbrijzel de laurierblaadjes, kruid met peper en zout en voeg olijfolie toe. Giet alles over de asperges en laat 20 minuten marineren.

  4. Bak ongeveer 2 minuten aan elke kant op de barbecue.

Tips

Voor vleeseters kunt u iedere asperge oprollen in een sneetje rauwe ham van Monique Ranou voor u ze op de barbecue legt.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 5

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.