Terug

Geroosterde polenta

  • 6 pers.
  • 15:00 + 2 uur opstijven min
  • 20:00 min
  • Goedkoop
  • Gemakkelijk
Geroosterde polenta

Ik kook!

  1. Vermeng de polenta, de kruiden en smaakmakers met het water. Verwarm al roerend op matig vuur. De polenta zal geleidelijk aan indikken. Blijf roeren tot u een dikke puree hebt.
  2. Schep deze puree in een licht ingevette, rechthoekige ovenschotel en laat afkoelen. Dek af en laat 2 uur opstijven.
  3. Haal de polenta uit de vorm en snij in plakken.
  4. Strijk de polenta in met een beetje olie en rooster ze enkele minuten op de barbecue.

Tip

U kunt deze plakjes polenta serveren met zelfgemaakte pesto (munt, basilicum, peterselie, knoflook, olijfolie, citroensap en cashewnoten) of de pesto met basilicum van Fiorini. Gebruiksklaar en overheerlijk!