Gevulde koolrolletjes

Makkelijk
70 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 100 g rijst Saint Eloi
  • 1 witte kool schoongemaakt, in 4 gesneden
  • 400 g rundergehakt
  • 100 g varken en kalfsgehakt
  • 1 grote ui
  • 1 snuifje laurier poeder Cigalou
  • 1 ei
  • zout en peper Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 25 min
  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet apart. Verwarm water met een snufje zout. Dompel 1 of 2 stukken kool in het kokende water en blancheer totdat de bladeren soepel worden. Laat uitlekken. Laat afkoelen. Scheid de bladeren zonder ze te breken. Druk met een stamper de middelste bladnerf plat. Zet apart.

  2. Meng in een kom de rijst, het gehakt, de ui, het ei, zout, peper en de laurier. Plaats ongeveer 1 eetlepel vulling op elk koolblad. Vouw de buitenste randen naar binnen en rol het blad op. Druk met de vingers de eindjes van de bladeren naar binnen. Plaats de rolletjes in een bakpan.

  3. Voeg water toe zodat de rolletjes tot de helft onder staan. Sluit af. Laat gedurende 40 à 45 minuten sudderen.

Tips

Heerlijk met een zelfgemaakte of kant-en-klare tomatensaus.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.