Terug

Goudbrasem in Provençaalse carpaccio

  • 4 pers.
  • 20:00 min
  • goedkoop
  • gemakkelijk
Goudbrasem in Provençaalse carpaccio

Ik kook!

  1. Versnipper en plet het basilicum in een mortier met wat olijfolie. Laat minimum 30 min. intrekken.
  2. Snij de paprika en courgette in blokjes. Versnipper het bieslook en rist de tijm af. Doe in een kom.
  3. Snij de tomaten in heel fijne schijfjes van 2 tot 3 mm dik (idealiter met een mandoline).
  4. Snij de goudbrasemfilets dwars in de dikte in grote fijne sneden.
  5. Schik op de borden en leg de tomatenschijfjes tussen de sneden vis. Zeef de olie met basilicum in een fijn vergiet en lepel die over de vis. Bestrooi de groenteblokjes met kruiden en besprenkel met balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Versier met verse tijm.

Tip

Tip: om de vis gemakkelijker te kunnen snijden in fijne sneetjes, wikkelt u die in huishoudfolie en legt u die 1 u in de koelkast. Zo wordt hij harder.