Groentenflan

Makkelijk
70 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 250 g diepgevroren groentenmacedoine Saint Eloi
  • 100 ml verse room Pâturages
  • 1 kleine pot(ten) plattekaas in een geperforeerde vorm om de melkwei te laten uitlekken Pâturages
  • 3 eieren Moisson
  • 2 el bloem Chabrior
  • 1 tl kerriepoeder Cigalou
  • olijfolie Bouton d'Or (om de vormpjes in te vetten)
  • zout en peper Cigalou
  • Garnituur
  • basilicum vers

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 15 min
  1. Verwarm de oven voor op 180°C (th° 6).

  2. Kook de groenten 15 minuten in kokend gezouten water.

  3. Klop de eierdooiers, voeg de room, de bloem en de kerrie toe. Kruid met peper en zout.

  4. Meng alles en voeg de uitgelekte groenten toe.

  5. Klop de eiwitten tot sneeuw en meng ze voorzichtig door het mengsel.

  6. Schep dit mengsel in de geoliede bakvormen, dek ze af met aluminiumfolie en zet ze 40 minuten in de oven. Laat ze lauw worden.

  7. Ontvorm de flans. Versier ze met een vers basilicumblaadje en dien ze op.

Tips

Deze flan smaakt lekker met een tomatensausje waaraan wat citroensap en een beetje Spaanse peper is toegevoegd.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.