Terug

Hazenpeper met rode wijn

  • 6 pers.
  • 01 h
  • 03 h 30 min
  • goedkoop
  • gemakkelijk
Hazenpeper met rode wijn

Ik kook!

  1. Laat de stukken haas gedurende 48 uur marineren en draai de stukken zo vaak mogelijk om. Voor de marinade: snijd 2 wortels en 2 uien in rondjes, voeg tijm, laurier, peperkorrels, enkele jeneverbessen en 5 kruidnagels toe. Overgiet met 4 eetlepels olijfolie, 1 glaasje cognac en 1/2 fles rode bordeaux.
  2. Bak de spekjes goudgeel en zet ze opzij.
  3. Dep de stukken haas droog, leg ze in een stoofpan en bak ze aan alle kanten goudgeel. Flambeer met de cognac.
  4. Voeg een eetlepel bloem toe, meng goed, voeg vervolgens de spekjes, de uien, een kruidentuiltje, 2 knoflooktenen en een snuifje 4-kruidenpoeder toe. Overgiet met de rode wijn tot het vlees onder staat.
  5. Haal de marinade door een puntzeef en bewaar enkel het vocht. Giet het in de stoofpan, voeg wat grof zout en peper toe.
  6. Laat zachtjes garen gedurende minstens 3.30 uur. Blijf in de buurt en voeg telkens wijn toe, zodat het vlees altijd onder staat. Het gerecht is gaar wanneer de botten makkelijk loskomen.

Tip

Serveer vergezeld van wortelen en broodcroutons.