Terug

Huisgemaakte ketchup

  • 6 pers.
  • 1 h 00:00 min
  • 45:00 min
  • goedkoop
  • gemakkelijk
Huisgemaakte ketchup

Ik kook!

  1. Hak de ui fijn en fruit die in een kookpot met wat olijfolie.
  2. Emondeer, schil en ontpit de tomaten en doe ze in de kookpot.
  3. Bak 15 min. tot de tomatensaus dik wordt.
  4. Voeg de honing, mosterd, azijn, nootmuskaat, kaneel, zout, peper, Worcestershiresaus en de geplette kruidnagels toe.
  5. Bak nog eens een twintigtal min. op een zacht vuur en roer af en toe.
  6. Mix tot een gladde ketchup en kruid bij indien nodig.
  7. Giet over in glazen bokalen (confituurpotten, kleine flessen, ...).

Tip

Tip: deze lekkere huisgemaakte ketchup zal nog lekkerder zijn als u die eerst 3-4 dagen laat rusten in de koelkast.