Kalfsvleestaartjes met bospaddenstoelen

Ontdek de geneugten van de natuur met onze kalfsvleestaartjes met bospaddenstoelen. Dit delicate recept combineert de malsheid van kalfsvlees met de rijkdom van wilde paddenstoelen tot een symfonie van smaken die uw smaakpapillen meevoeren naar het hart van het bos. Volg onze gedetailleerde gids voor een resultaat dat zeker indruk zal maken.

Moeilijk
50 min
€€
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 400g 2 rollen bladerdeeg Monique Ranou
  • 400g 250 g kalfsnoot
  • 300g 250 bospaddenstoelen (gele cantharellen, hoornen des overvloeds, grijze cantharellen naar keuze)
  • 1 125 g fijne gerookte spekreepjes Monique Ranou
  • 1,2 40 g ontpitte groene olijven Bouton d’Or
  • 1 2 sjalotten
  • 1 20 cl zure room Pâturages
  • 50g 1 ei Moisson
  • 20g 1 koffiel. gehakte bieslook
  • Zout, peper Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 15 min
  1. Snijd de voeten van de paddenstoelen, open de voeten van de hoornen des overvloeds om ze zorgvuldig schoon te maken, spoel ze snel af en dep ze droog.

  2. Fruit ze in de boter met de gesneden sjalotten totdat al het vocht is uitgedampt. Schep dit uit de pan en zet het apart.

  3. Fruit in dezelfde pan de spekreepjes met het in reepjes gesneden kalfsvlees. Zet het vuur af, doe de paddenstoelen weer in de pan en voeg de olijven, de gehakte bieslook en de room toe. Kruid met zout (lichtjes) en peper. Meng alles goed door elkaar.

  4. Beboter de bakvormpjes en vul ze met de vleesbereiding. Maak 6 cirkelvormige plakken bladerdeeg en bevochtig de randen ervan met water. Leg ze op de vleesbereiding om deze af te dekken en druk de randen van het deeg goed aan.

  5. Versier het oppervlak van het deeg met een mespunt of met deegrestjes. Bestrijk dit met een ei dat je met een koffiel. verse room hebt opgeklopt. Zet de taartjes 25 minuten in een oven van 180°C (thermostaat 6) een dien ze recht uit de oven op.

Tips

Tip: serveer deze taartjes met een slaatje van veldsla, appelen en noten.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.