Terug

Kalfsvleestaartjes met bospaddenstoelen

  • 4 pers.
  • 15 min
  • 35 min
  • Betaalbaar
  • Een beetje meer werk
Kalfsvleestaartjes met bospaddenstoelen

Ik kook!

  1. Snijd de voeten van de paddenstoelen, open de voeten van de hoornen des overvloeds om ze zorgvuldig schoon te maken, spoel ze snel af en dep ze droog.
  2. Fruit ze in de boter met de gesneden sjalotten totdat al het vocht is uitgedampt. Schep dit uit de pan en zet het apart.
  3. Fruit in dezelfde pan de spekreepjes met het in reepjes gesneden kalfsvlees. Zet het vuur af, doe de paddenstoelen weer in de pan en voeg de olijven, de gehakte bieslook en de room toe. Kruid met zout (lichtjes) en peper. Meng alles goed door elkaar.
  4. Beboter de bakvormpjes en vul ze met de vleesbereiding. Maak 6 cirkelvormige plakken bladerdeeg en bevochtig de randen ervan met water. Leg ze op de vleesbereiding om deze af te dekken en druk de randen van het deeg goed aan.
  5. Versier het oppervlak van het deeg met een mespunt of met deegrestjes. Bestrijk dit met een ei dat je met een koffiel. verse room hebt opgeklopt. Zet de taartjes 25 minuten in een oven van 180°C (thermostaat 6) een dien ze recht uit de oven op.

Tip

Tip: serveer deze taartjes met een slaatje van veldsla, appelen en noten.