Terug

Kastanjecrème & spekschuim

  • 4 pers.
  • 40 min
  • 25 min
  • gemiddeld
  • gemiddeld
Kastanjecrème & spekschuim

Ik kook!

  1. Fruit de ui en de fijngehakte knoflook in de olijfolie. Voeg vervolgens de gepelde kastanjes, het takje tijm en het laurierblad toe. Doe er de gevogeltebouillon bij en laat 15 minuten sudderen. Verwijder het laurierblad en het takje tijm. Mix daarna het mengsel en haal door een fijne zeef. Voeg de room toe en laat nog 5 minuten koken. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Fruit voor het spekschuim de gehakte sjalot en de spekblokjes in de boter. Voeg de melk toe, breng aan de kook, neem van het vuur en laat 5 minuten trekken.
  3. Haal door een fijne zeef en emulgeer met een staafmixer tot u een mooi schuim krijgt.
  4. Dresseer de borden: leg het schuim op de kastanjecrème en dien snel op.