Terug

Kip met granaatappel

  • 4 pers.
  • 30 min
  • 1 h 30 min
  • goedkoop
  • gemakkelijk
Kip met granaatappel

Ik kook!

  1. Neem een gietijzeren stoofpot en bak hierin de stukken kip met zout, peper en de cayennepeper mooi bruin in 3 eetl. olie. Zet de pot 1 u in een voorverwarmde oven van 200°C (th° 6).
  2. Laat de 2 gesneden uien “smelten” in 2 eetl. olie. Kruid ze met peper en zout, voeg de suiker toe, samen met de noten en het granaatappelsap. Laat dit koken totdat het mengsel dik wordt.
  3. Dien de kip op met de mengeling, bestrooid met granaatappelkorrels en verse ui.

Tip

Om geen enkele korrel te verliezen, begin je met het uiteinde van de granaatappel af te snijden (de hoed). Daarna snijd je met je mes 6 parten, maar enkel in de buitenschil. Je zult zien dat de granaatappel dan opengaat zoals een bloem, zodat je vanzelf de witte vellen kunt verwijderen en de korrels kunt losmaken.