Terug

Konijnenbillen met bospaddenstoelen

  • 4 pers.
  • 40 min
  • 50 min
  • goedkoop
  • gemakkelijk
Konijnenbillen met bospaddenstoelen

Ik kook!

  1. Pel de sjalotten en hak ze fijn.
  2. Schil en was de wortelen en snij ze in schijfjes.
  3. Maak de cantharellen schoon onder water, snij de uiteinden van de voetjes, laat uitlekken en bak samen met de sjalotten en wortelen in 2 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout.
  4. Snij de konijnenbillen langs het been in met een scherp mes en haal het eruit. Vul met het paddenstoelenmengsel en bind toe.
  5. Verwarm de oven voor op 210 °C (gasstand 7).
  6. Bak de billen aan de twee kanten in 2 eetlepels olie in eens stoofpan. Giet er de wijn bij en laat 3 minuten koken. Voeg de rest van de paddenstoelen toe, kruid met zout en peper en schuif voor 30-40 minuten in de oven.
  7. Voeg de room toe en breng op matig vuur aan de kook. Dien warm op.

Tip

Dit is een ideaal gerecht als u de hele maaltijd champagne wilt schenken. Anders kunt u er ook een Pinot Noir uit de Elzas bij drinken.