Kramiek

Makkelijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

portie(s)
  • 1 kg bloem van Chabrior
  • 50 g verse gist
  • 1/2 l volle melk van Pâturages
  • 300 g rozijnen van Paquito
  • 200 g boter van Pâturages
  • 2 el fijne suiker
  • 1 tl zout van Cigalou
  • 4 eieren van Moisson

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 95 min
  1. Snij de boter in stukken en laat op kamertemperatuur zachter worden.

  2. Laat de rozijnen ongeveer 30 min weken in een kom met warm water.

  3. Los de gist op in 10 cl warme melk.

  4. Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje, giet er de opgeloste gist in en kneed met de vingertoppen met een beetje bloem tot een zacht deeg. Bedek met de rest van de bloem.

  5. Leg er een vaatdoek op en laat 30 min rusten bij een warmtebron, tot de bloem barst.

  6. Kneed het deeg opnieuw en voeg beetje bij beetje 3 losgeklopte eieren, de suiker, het zout en de rest van de lauwe melk toe. Het deeg moet soepel en elastisch zijn en mag niet aan de handen kleven. Voeg een voor een de stukjes zachte boter (bewaar wat voor de vormen) en dan de uitgelekte rozijnen toe.

  7. Vet de broodvormen in. Verdeel het deeg in twee stukken en leg er een in elke vorm.

  8. Klop het resterende ei los in wat melk, doop er een penseel in en strijk er de bovenkant van de kramieken mee in.

  9. Dek af met een schone vaatdoek en laat nog eens 30 tot 45 min rijzen. Het deeg moet in volume verdubbelen. Verwarm de oven voor op 250 °C (gasstand 8-9).

  10. 10. Plaats 15 min in de oven, verlaag de temperatuur tot 200 °C (gasstand 6-7) en laat nog 45 min bakken.

  11. 11. Haal de kramieken uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.

Tips

Tip: om te vermijden dat de rozijnen naar de bodem van de vorm zakken, kunt u ze omhullen met bloem voor u ze bij het deeg doet.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.