We gebruiken cookies op deze website. Door op deze website te surfen aanvaardt u ons cookiebeleid.

Ok
Terug

Lamscarré in kruidenkorst, raïta met knoflook en koriander

  • 4 pers.
  • 20 min
  • 18 min
  • duur
  • gemakkelijk
Lamscarré in kruidenkorst, raïta met knoflook en koriander

Ik kook!

  1. Raïta met knoflook en koriander : Meng in een kom de yoghurt, de verse koriander, het knoflook, het gemalen korianderzaad, de olijfolie, het citroensap, zout en peper. Zet apart. Bestrijk het vlees met de raïta. Bewaar de rest voor de saus. Zet 3 uur koel.
  2. Verwarm de oven voor op 220 °C. Kruidenkorst: Meng in een kom het gemalen korianderzaad, het knoflook, het paneermeel, de verse koriander, de peterselie, de citroenrasp en het -sap, 2 el olijfolie, zout en peper. Zet apart. Verhit de resterende olijfolie in een bakpan met dikke bodem. Braad de lamscarré aan alle kanten goudbruin gedurende 3 minuten. Bekleed de rug van het lamsvlees met de korst. Bak ongeveer 14 minuten in de oven (rosé van kleur binnenin).
  3. Snij het vlees tussen de ribben. Verdeel het vlees over de borden. Werk af met koriander en besprenkel met citroensap. Serveer met de raïta.

Tip

Om het vlees nog smakelijker te maken, rol het vlees - zodra het uit de oven komt - in een vel aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.