Luikse salade

Makkelijk
105 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

8 portie(s)
  • 800g 800G sperziebonen
  • 1 1 sjalot
  • 200g 200G spekblokjes van Monique Ranou
  • 3 3 grote aardappelen
  • 50cl 50CL melk van Pâturages
  • 100g 100G boter van Pâturages
  • zout
  • nootmuskaat
  • 4 4 grote uien
  • 2 2 eidooiers van Moisson
  • 200ml 200ML neutrale olie

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 60 min
  1. Kook de sperziebonen ongeveer 7 minuten in gezouten water. Laat ze uitlekken en dompel ze onder in koud water.

  2. Zo stopt het koken. Bak de gehakte sjalot goudgeel in wat olie en doe er de gekookte sperziebonen bij, om ze te laten glanzen.

  3. Fruit de spekblokjes zonder vet en zet opzij.

  4. Kook de geschilde aardappelen. Pureer de warme aardappelen. Doe er de boter, melk, nootmuskaat, zout en, ¾ van de spekblokjes bij.

  5. Bak de hele, ongepelde uien 30 minuten op 180° in de oven. Haal de uien uit de oven en laat afkoelen. Snij de uien in 2, pel ze en fruit ze in een pan.

  6. Maak mayonaise met de eidooiers, een beetje zout en neutrale olie. Doe er nu de resterende spekblokjes bij.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.