Makarons met foie gras

Makkelijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

5 portie(s)
  • 1 eiwit
  • 40 g amandelpoeder
  • 65 g poedersuiker
  • nog eens 15 g poedersuiker
  • 1 snuifje zeezout

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 100 min
  1. Voor de makaronkoekjes

  2. Verwarm de oven voor op 150 °C (stand 5).

  3. Mix het amandelpoeder en de poedersuiker fijn.

  4. Laat het eiwit au bain-marie lauw worden en klop het schuimig met een klopper.

  5. Haal het eiwit van het vuur, voeg een snuifje zout toe en klop het op. Voeg de poedersuiker toe zodra het mengsel wit wordt. Blijf het opkloppen tot je een stevig schuim krijgt.

  6. Spatel het schuim in verschillende keren door de droge ingrediënten tot je een glad en glanzend deeg krijgt.

  7. Schep het deeg in een spuitzak. Spuit rondjes van dezelfde grootte op een vel bakpapier.

  8. Laat de koekjes 40 min. onafgedekt drogen zodat er zich een droog vliesje vormt op de makarons.

  9. Bak de makarons 15 min. in de oven.

  10. Zet de koekjes 24 uur voor het serveren in de koelkast.

  11. Presentatie

  12. 10. Snijd de foie gras in schijfjes en plaats een schijfje tussen twee koekjes.

Tips

je kan je makarons op smaak brengen zoals je zelf wilt: met peper, espelettepeper, gember of vijfbessenpeper. Serveer de makarons bij het aperitief met een witte Côtes de Bergerac Moelleux.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.