We gebruiken cookies op deze website. Door op deze website te surfen aanvaardt u ons cookiebeleid.

Ok
Terug

Makarons met foie gras

  • 5 pers.
  • 01 h 40 min
  • 15 min
  • goedkoop
  • gemakkelijk
Makarons met foie gras

Ik kook!

  1. Voor de makaronkoekjes
  2. Verwarm de oven voor op 150 °C (stand 5).
  3. Mix het amandelpoeder en de poedersuiker fijn.
  4. Laat het eiwit au bain-marie lauw worden en klop het schuimig met een klopper.
  5. Haal het eiwit van het vuur, voeg een snuifje zout toe en klop het op. Voeg de poedersuiker toe zodra het mengsel wit wordt. Blijf het opkloppen tot je een stevig schuim krijgt.
  6. Spatel het schuim in verschillende keren door de droge ingrediënten tot je een glad en glanzend deeg krijgt.
  7. Schep het deeg in een spuitzak. Spuit rondjes van dezelfde grootte op een vel bakpapier.
  8. Laat de koekjes 40 min. onafgedekt drogen zodat er zich een droog vliesje vormt op de makarons.
  9. Bak de makarons 15 min. in de oven.
  10. Zet de koekjes 24 uur voor het serveren in de koelkast.
  11. Presentatie
  12. 10. Snijd de foie gras in schijfjes en plaats een schijfje tussen twee koekjes.

Tip

je kan je makarons op smaak brengen zoals je zelf wilt: met peper, espelettepeper, gember of vijfbessenpeper. Serveer de makarons bij het aperitief met een witte Côtes de Bergerac Moelleux.