Mijn Rundsbrochette met aubergin en gember

 

Makkelijk
65 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 600g runderlende
  • 1 verse gemberwortel
  • 3 aubergines
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 100ml olijfolie
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • Zout & peper

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 45 min
  1. Maak een marinade met de olijfolie, de fijngehakte sjalot, de geraspte gember, de fijngehakte teentjes knoflook, tijm, rozemarijn, zout en peper.

  2. Snij het vlees in blokjes van 2 cm bij 2 cm.

  3. Leg de blokjes vlees 2 uur in de marinade. Bewaar de marinade voor de auberginekaviaar.

  4. Snij een aubergine in sneden van één centimeter dik

  5. Maak de brochettes: wissel de gemarineerde vleesblokjes af met sneetjes rauwe aubergine. Bak de brochette enkele minuten zodat het vlees rozig blijft.

  6. Maak een auberginekaviaar. Bak hiervoor een gehalveerde en met de marinade besprenkelde aubergine 10 minuten op 180° in een ovenschotel.

  7. Snji de laatste aubergine in fijne sneden (in de lengte) en bak op een hoog vuur, samen met een scheutje marinade.

  8. Dresseer nu de borden. Leg de brochette op de auberginesnede en doe er wat auberginekaviaar bij.

Tips

 

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.