Terug

Minischelvisballetjes met sesam

  • 6 pers.
  • 30 min
  • 10 min
  • goedkoop
  • gemakkelijk
Minischelvisballetjes met sesam

Ik kook!

  1. De balletjes
  2. Schil de gember en de look. Bak ze in 2 eetlepels olie.
  3. Voeg de stukken vis en de cashewnoten toe.
  4. Voeg de yoghurt, de espelettepeper en de gehakte koriander toe. Kruid met peper en zout. Laat de bereiding inkoken tot een dikke massa. Laat afkoelen.
  5. Rol balletjes van het mengsel. Druk ze goed aan zodat ze stevig blijven. Rol ze in de sesamzaadjes.
  6. Leg de balletjes in een kom. Warm ze kort voor het opdienen opnieuw op.
  7. De saus
  8. Mix de kiwi’s, het citroensap, 1 eetlepel olie, suiker en de gehakte bieslook. Kruid met peper en zout. Kook de saus 10 min. Laat ze afkoelen en bewaar koel.

Tip

maak balletjes die klein genoeg zijn om in één hap op te eten.