Mosselvelouté

Makkelijk
0 min
€€
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 2 kg mosselen
  • 1 wortel
  • 1 knolselder
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes look
  • 2 eigelen
  • 4 takjes peterselie
  • 1 tl curry
  • 1 dosering saffraan
  • 30 cl droge witte wijn van Expert Club
  • 25 cl vloeibare room van Pâturages

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 40 min
  1. Verwijder de slechte mosselen, spoel ze een eerste keer zorgvuldig, schraap ze schoon met een mes en spoel ze opnieuw overvloedig met water.

  2. Schil de wortel en de selder en snijd ze in stukken.

  3. Giet de wijn in een pan, voeg er de vier groenten aan toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 15 min. sudderen. Voeg de mosselen toe. Haal ze eruit wanneer ze open zijn. Haal de mosselen uit hun schelp en mix ze (houd 16 mosselen apart om te dresseren).

  4. Zeef het kookvocht. Voeg de gemixte mosselen, de curry en de saffraan toe. Kruid met peper en zout. Mix een laatste keer en laat 6 tot 7 min. inkoken op een zacht vuur.

  5. Haal de pan van het vuur. Voeg de eigelen en de room toe. Meng met een klopper.

  6. Serveer in een diep bord. Garneer met de hele mosselen en de gehakte peterselie.

Tips

Laat de mosselen niet in het water liggen. Wanneer ze opengaan, verliezen ze hun zeewater en hun smaak.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.