Terug

Oesters met aromatische boter

  • 4 pers.
  • 30 min
  • 05 min
  • Prijzig
  • Gemakkelijk
Oesters met aromatische boter

Ik kook!

  1. Open de oesters en leg ze op keukenpapier.
  2. Bewaar de holle schelpen.
  3. Schil de komkommer en snijd hem in fijne reepjes (julienne). Snijd de granaatappel doormidden en verwijder de pitjes. Was de peterselie en hak hem fijn.
  4. Meng de sojasaus, het citroensap en het gehakte teentje look in een kom. Kruid met peper.
  5. Leg in elke holle schelp wat komkommerjulienne met een oester erop.
  6. Smelt de boter in een pannetje tot ze goudbruin is.
  7. Haal de pan van het vuur en voeg de soja-citroensaus, de granaatappelpitten en de gehakte peterselie toe. Besprenkel de oesters met de aromatische boter en serveer.

Tip

leg de oesters op een bedje van grof zout, zo blijven ze mooi liggen.