Pannenkoeken met forel en spinazie

Deze pannenkoeken met forel en spinazie zijn een elegant en smakelijk gerecht, ideaal voor een speciale brunch, lunch of licht avondmaal. De combinatie van gerookte forel en spinazie is heerlijk. U kunt ze personaliseren met verse kruiden of andere ingrediënten naar keuze. Eet smakelijk!

Makkelijk
115 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • Voor het beslag
  • 250g 250 g bloem van Chabrior
  • 50cl ½ l melk van Pâturages
  • 3 3 eieren van Moisson
  • 1càs 1 el zonnebloemolie van Bouton d’Or
  • 1càs 1 el boter van Pâturages
  • 0,5càc ½ tl zout van Cigalou
  • Voor de garnituur:
  • 1 1 forelfilet zonder vel Odyssée
  • 100g 100 g verse jonge spinaziescheuten
  • 12 12 takjes bieslook
  • 65g 65 g boter van Pâturages
  • 4càs 4 el zure room van Pâturages
  • Zout en peper van Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 85 min
  1. Voor de pannenkoeken:

  2. Doe de bloem in een slakom, maak een putje in het midden, breek er 3 eieren in en voeg olie en zout toe. Meng alles zachtjes in het midden en doe er geleidelijk de bloem van de rand bij tot u een dik en glad mengsel verkrijgt.

  3. Giet geleidelijk de melk op het beslag en maak een glad mengsel.

  4. Bedek met een doek en zet 1u in de koelkast.

  5. Zet een anti-aanbakpan met boter op het vuur, schep er een lepel pannenkoekenbeslag in en verdeel mooi over het volledige oppervlak. Hou de pan hiervoor schuin.

  6. Wanneer de randen loskomen draait u de pannenkoek om en bakt u ze nog 2-3 min.

  7. Bewaar de pannenkoeken tussen twee borden en herhaal dit tot het beslag op is.

  8. Garneer de pannenkoeken:

  9. Stoom de forelfilet en verdeel in kleine stukken.

  10. Smelt 50 g boter in een pan en zweet de gewassen en gedroogde spinazie aan, samen met het versnipperde bieslook.

  11. Voeg de stukken forel, de room, zout en peper toe en laat 3 à 4 minuten pruttelen op een zacht vuur.

  12. 10. Verwarm de oven voor op 150° (th° 5).

  13. 11. Schep de forelbereiding in het midden van elke pannenkoek en vouw dicht. Bestrooi met wat boter en zet 10 minuten in de oven.

Tips

Tip: u kunt deze hartige pannenkoeken ook opdienen met een groen slaatje.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.