Terug

Plakje foie gras, peer en gekaramelliseerde ui

  • 4 pers.
  • 15 min
  • 40 min
  • goedkoop
  • gemakkelijk
Plakje foie gras, peer en gekaramelliseerde ui

Ik kook!

  1. Laat het mengsel van azijn, suiker, honing, gehakte ui en rozijnen op laag vuur tot ¼ van zijn volume inkoken.
  2. Schil de peer en snij in 4. Bak de stukken peer goudkleurig in een klontje boter, bestrooi met een eetlepel suiker en laat karamelliseren op laag vuur.
  3. Bak ook de foie gras goudkleurig in een klontje boter.
  4. Schep op een warm bord en bestrooi met één of twee snufjes fleur de sel en enkele gekneusde korrels szechuanpeper (of andere peper). Verdeel dan de peren en gekonfijte uien over de borden.

Tip

U kunt dit gerecht ook maken met Reinette of Grany Smith appels, voor een meer zure toets.