Ragout van koningskrab en gekonfijt witloof met gember

Makkelijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 4 rauwe poten van koningskrab, gepeld en in stukken gesneden
  • 4 witloofstronken
  • 1 stuk gember van 3 cm
  • 1 limoen
  • 2 el suiker
  • 3 el olijfolie van Bouton d’Or
  • 5 el water
  • 2 takjes dille
  • 10 g boter van Pâturages
  • Zout en peper van Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 20 min
  1. Schil de gember en hak heel fijn, net als de limoenschil.

  2. Doe de fijngehakte gember en limoenschil in een steelpannetje, samen met het water en de suiker, en breng aan de kook.

  3. Haal de blaadjes van de stronken witloof, bewaar er 4 en snij de rest in plakjes.

  4. Bak de plakjes witloof in een pan met de olie en kruid met peper en zout. Laat smelten en voeg 1 grote lepel van het gember/citroenmengsel toe. Roer en zet opzij.

  5. Bak de krab in de boter. Kruid met peper en zout.

  6. Serveer de krab in een rauw witloofblad, met het gekonfijte witloof, en bestrooi met fijngehakte dille.

Tips

Gebruik een schaar of snoeischaar om de poten van de krab gemakkelijk te pellen. Het vlees komt er dan in één blok uit, zonder te breken.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.